presiden umno beri isyarat penting kepada kerajaan pakatan nasional

“Apabila keikhlasan dan kejujuran diketepikan, sebarang perkongsian harus dinilai semula,” luahan beliau menerusi laman Facebook beliau hari ini.

Status yang dibuat Ahmad Zahid itu turut diakhiri dengan hashtag #UMNObangkit lebih menarik lagi pada status tersebut selain beliau turut berkongsi sekeping gambar dari belakang ketika berikhtikaf dalam masjid atau surau

Ia seakan-akan memberi maksud tersirat meminta petunjuk ALLAH SWT untuk melakukan keputusan besar.

Semalam, bekas Timbalan Perdana Menteri itu dilaporkan berkata, UMNO akan mengambil keputusan politik yang besar berikutan keputusan Mahkamah Tinggi mensabitkan bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak atas tujuh tuduhan penyelewengan wang berjumlah RM42 juta milik SRC International Sdn Bhd.

Najib yang juga bekas bos dan sahabat Ahmad Zahid dijatuhkan hukuman penjara 72 tahun dan denda RM210 juta.

Bagaimanapun, Ahmad Zahid meminta ahli UMNO berlapang dada dan berfikiran terbuka dengan apa juga keputusan yang dibuat oleh parti.

Kenyataan Presiden Umno DS Dr Ahmad Zahid itu seolah-olah memberi petanda yang jelas bahawa UMNO akan meninggalkan Pakatan Nasional yang diterajui Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Keputusan mahkamah tinggi dalam kes membabitkan bekas Presiden UMNO itu yang jelas menunjukkan parti itu kecewa dengan keputusan kehakiman tersebut yang dilantik oleh Tun Mahathir. Hakim tersebut juga telah menghakimi kes pengganas LTTE dan akhirnya tertuduh dibebaskan oleh hakim yang sama.

Kerajaan PN yang ditubuhkan Mac lalu selepas Tun Mahathir mengumumkan meletakkan jawatan perdana Menteri dan keluar dari PH menyebabkan campurtangan Istana Negara dalam membentuk kerajaan baharu.

PN dibentuk hasil kerjasama UMNO, Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) dan Pas serta disokong oleh Gabungan Parti Sarawak (GPS), Gabungan Bersatu Sabah (GBS) serta wakil bebas.

Perkembangan itu juga dijangka menjadikan situasi politik negara akan kembali dramatik kerana mungkin berlaku PRU 15.

One thought on “presiden umno beri isyarat penting kepada kerajaan pakatan nasional

 1. Assalamualaikum & Selamat Pagi,

  FURMAN ALLAH SWT YANG BERMAKNA

  SESUNGGUHNYA KAMU TIDAK AKAN DAPAT MEMBERI PETUNJUK KEPADA ORANG YANG KAMU KASIHI, TETAPI ALLAH MEMBERI PETUNJUK KEPADA ORANG YANG DIKEHENDAKI-NYA, DAN ALLAH LEBIH MENGETAHUI ORANG-ORANG YANG MAU MENERIMA PETUNJUK. Surah Al-Qasas : 56

  Mohon Kunjungi Blog Kami Untuk Mendapat Maklumat Tentang Al-Quran Mendahului Sains Dan Lebih 80 Blog Gerbang Ilmu Agama Terbaik :

  PERINGATAN DARI ILAHI (IV) – RINGKASAN KITAB TANBIHUL GHAFILIN

  https://jipskelantan88695409.wordpress.com/2020/09/13/peringatan-dari-ilahi-iv-ringkasan-kitab-tanbihul-ghafilin/

  Sama2 Kita Berkongsi Pahala Jariah Dengan Menyebarkan Bahan2 Agama Yang Bermanfaat, Mohon Para Sahabat Follow Blog Kami Dan Beri Pandangan Berguna, Terima Kasih.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.